L L Junior

L L Junior
Biography

Lesi László (L.L. Junior, született Bp., 1981.01.03) zenei karrierje a 90-es évek elején kezdődött, amikor megalakította a „Fekete Vonat” nevű formációt. A csapat fergeteges sikert aratott Magyarországon (3 albumból, 2 dupla platina és 1 aranylemez, Roma Polgárjogi díj, több hazai szakmai díj) és külföldön is (Franciaországban 3 hétig a ’Bilako’ című sláger vezette a slágerlistákat és a CNN is riportfilmet forgatott a csapattal). 2001-ben a csapat szétvált és Junior elutazott a tengeren túlra, hogy tanuljon, kipihenje magát.

2002-ben hazatért és elkezdődött szólókarrierje. L.L. Junior nevéhez kötődik 2001-ben a „Raggamuffin” jamaikai dallamos-rap stílus behozatala Magyarországra A Magic Worldel (2010-től SKYFORCE Team) kötött exclusive szerződést, és 2015-ig megjelentetett 14 albumnyi anyaggal felülmúlta volt csapata sikereit is. A csapat 2015-ben zenei producer váltás mellett döntött, melyet jól mutat az új album (Önmegvalósulás) sikere és népszerűsége. A cím jól tükrözi, hogy Junior zeneileg újra ki tud teljesedni. Junior és a Skyforce (Lakatosné Száva K. Rita és Lakatos Róbert Producer, Manager és Kiadó) közel 16 éve dolgoznak együtt, a dalokat és a szövegeket együtt jegyzik, melyek mindig jókedvűen és családi hangulatban íródnak.

Junior igen sok oldalú, kinek raptechnikája egyedi és nemzetközileg elismert. Ő volt az első előadóművész, aki roma nyelven adott ki RAP lemezt. Szinte tökéletesen beszél, nyilatkozik angol és cigány nyelven. Rendkívüli mozgáskultúrájával, előadó készségével, rap és ének tudásával Magyarország legismertebb előadói közé küzdötte fel magát. Többszörös arany és platina lemezes, államilag elismert művész.

L.L. Junior eddig több mint 220.000 db hanglemezt adott el összesen Magyarországon és az internetes eladások, letöltések élén áll. Érdekesség még, hogy a ’Csak a tied’ című dalt közel 6.000.0000 ember, ’Úgy szeretnék’ c. klipet több mint 10.000.000 ember, és az ’Én szívem’ c. klipet több mint 7.000.000-an nézték meg a Youtube portálán. Eddig 38 db videoklip készült eddigi albumaihoz. Facebook oldalának rajongói tábora ma már több, mint 0 ember. Rengeteget jótékonykodik, szorosan együttműködve állami intézetekkel, kórházakkal és alapítványokkal. Mára már két fiúgyermek apukája (fiai Lacika és Dávid).

A csapat készül a 2016-os évre és ősszel az új album megjelentetésére. Junior az új albumon még jobban meg tudja mutatni zenei tehetségét és improvizatív tudását, melyek már az album előkészületei során is megmutatkoztak. A csapat célja továbbra is az, hogy a szórakoztatást magas színvonalon továbbítsák a közönség felé.